Rideleir

Sommerleir 2017

Leiruker 2017:
Leir 1: uke 26 - 25.06-30.06 Overnattingsleir
Leir 2: uke 27 - 02.07-07.07 Overnattingsleir
Leir 3: uke 28 - 10.07-14.07 Dagleir (alt. 1)
Leir 4: uke 32 - 06.08-11.08 Overnattingsleir
Påmelding og betaling
Kontakt oss på email (te-ben@online.no), eventuelt på mobil (95 82 40 81) med hvilke uke(r) du/dere ønsker å melde deg/dere på, samt noen detaljer om deltagernes erfaringer og ferdigheter, eventuell tilrettelegging, og annet som kan være viktig for oss å vite.

Prisen for rideleir m/overnatting kr. 4975,-
Prisen for dagrideleir (alt. 1) kr. 3800,-

Prisen for dagrideleir (alt. 2)

kr 4475,-
Påmeldingsavgift per uke er kr 2300,- per person


Påmeldingsavgiften skal betales inn til konto 936 521 50 401 sammen med påmeldingen, og man får ikke bekreftet plass før påmeldingsavgiften er inne på vår konto. Hele kursavgiften kan betales inn under ett ved påmelding hvis man ønsker dette, ellers kan man betale påmeldingsavgift + restbeløp i to bolker: Restbeløpet på kr 2675,- for rideleir m/overnatting, kr 1500,- for dagrideleir alternativ 1 og 2175,- for dagrideleir alternativ 2, skal betales inn til samme konto senest 4 uker før deltakerens leirstart.

Dagrideleir
Det er mulig å komme på leir uten overnatting for de som helst vil bo hjemme, også i overnattingsuker ved ledig kapasitet (uke 26, 27 og 32). Vi har to alternativer:
 • Alternativ 1: Fremmøte kl. 10.00-17/18.00 - her får man være med på hesteaktiviteter,smådyrstell og lunsj.
 • Alternativ 2: Fremmøte kl. 8.30-21.00 - her får man med seg alle måltider og aktiviteter, samt mer samhold med de andre leirdeltakerne. Det eneste man går glipp av er å sove her.

Rideleiren du aldri glemmer
Har du lyst til å delta i «storfamilien» vår på Lunde Gård eller ønsker du litt ro fra dagens mas og jag i godt samvær med hest? Da er du velkommen til oss! Vi vil gi deg en drømmeuke i landlige omgivelser med hest i høysetet. Den uken du velger ønsker vi å gjøre spesiell for deg, og hver uke gjennom hele sommeren blir unik!
Vår jobb er å tilpasse og skreddersy rideferieoppholdet ditt etter beste evne for å imøtekomme dine behov og forventninger. Vi ønsker å lære deg at hest og ridning er gøy, kos, en del arbeid og mye glede.

Vi rir eller har annen trening med hest opptil 4 timer pr. dag på bane, hall eller i fint turterreng. Det er også innlagt stell av hest og stall, samt teoriundervisning. Vi deler inn i grupper etter ferdighet og ønske om ride- eller hesteaktivitet. Hver kveld er aktivitetslederne på plass med nye aktiviteter og opplevelser som du kan være med på. Torsdag, har vi en ekstra hyggekveld med god mat og hyggelig samvær. Her legger vi vanligvis sangkvelden vår som er viden kjent, og Kirksætherkoret fylles opp med nye nye kraftfulle stemmer hver uke, godt ledet av de trofaste og flinke leirmusikerne våre.

Ta gjerne med deg mor, far, søster eller bror, bestefar, tante, søskenbarn eller venner, på rideleir eller gårdsferie - her er plass til alle! Vi tilpasser og "skreddersyr" rideferieopplegg eller andre aktiviteter til familier og vennegjenger i alle aldre. F.eks fiske, kultur eller shopping ved siden av hest og ridning. Familemedlemmer eller venner som ikke vil følge rideopplegg er også velkomne.

Vi har gode erfaringer med ryttere som har lettere funksjonshemninger her på rideleiren vår. Noen kommer med ledsager og andre uten, og her tilpasser vi opplegg til alle parter. Vi har drevet med terapi/handikappridning med meget gode resultater i over 30 år.

 Rideleirens formål
Vi ønsker å gi deg et minne for livet, noe du kan se tilbake på med glede og gode følelser. Sammen skal vi se på dine og hestens behov og muligheter for å utvikle dette videre. Vi underviser i ridning på alle nivåer, fra helt nybegynnere til konkurranseryttere - dressur, sprang, gangartsridning for islandshest, dressurtømmekjøring, voltige og turridning. Vi underviser i grupper på 4-8 ryttere, men privatundervisning er også mulig. Vi lærer deg om riktig stell, fôring og sikker omgang med hest. Vi jobber med kroppspråk og kommunikasjon mellom hest og menneske ut i fra hestens naturlige instinkter og på hestens premisser.Vi vil lære deg å tenke sikkerhet i alt du foretar deg med din firbente venn. Forebyggelse og hesteforståelse er den beste sikkerhet og gir mest glede! Dette gir deg det nødvendige grunnlaget for alt arbeid med hest, og vi gleder oss til å la deg ta del i vår over 40-årige erfaring med hest, ridning og undervisning.

Sikkerhetsutstyr
Alle må bruke godkjent ridehjelm når de rir. Har du ikke hjelm, kan du låne av oss. Ridestøvler/ridesko anbefales, men robuste sko/gummistøvler med 1-2 cm bred hel kan benyttes. Joggesko el. er ikke tillatt.Vi ser gjerne at flest mulig rir med sikkerhetsvest.


Alder/Nivå/Egen hest
Alle er velkommen til oss på Lunde Gård!
Du kan komme alene, sammen med hestevenner, familien eller hesten din. Spesialpriser for familier og søskenrabatt! Egen hest/ ponni kan medbringes. Den må fungere sammen med andre hester + være frisk og ha alle helsepapirer i orden. Pris kr. 300,-. Gi oss beskjed i god tid.

Innkvartering

Vi har overnattingsplass til 26 personer, men setter taket på antall rideleirdeltakere til ca. 12. Vi har valgt dette fordi vi ønsker å bli godt kjent med alle, og det er viktig for oss at hver og en trives og føler seg hjemme, kjenner samholdet og blir en del av storfamilien vår!

Internatdelen er bygget de siste årene, og blir jevnlig oppgradert etter behovene våre. Den består av to, fire og seksmannsrom. Det er godkjent varslingsanlegg i hele bygningsmassen, og det bor bestandig en voksen leirleder på lederom i hver leilighetsavdeling, som passer på. På dagtid er det alltid ledere tilstede.

Under leiroppholdet serveres frokost, lunsj, middag med dessert og et lett kveldsmåltid til de som ønsker det .

Pakkeliste

Huskeliste for hva du bør ha med til sommerleir og andre gårdsopphold i sommerperioden:
 • Nattøy og toalettsaker.
 • Tøfler eller "innesko".
 • Godkjent ridehjelm (kan lånes på leiren).
 • Vanlige klær og ride-/stallklær.
 • Vannflaske merket med navn.
 • Bra med sokke-, undertøy- og t-skjorteskift.
 • Varm genser og vindtett jakke.
 • Skikkelig regntøy; jakke + bukse + støvler.
 • Badetøy/badehåndkle/solkrem. Det kan hende vi drar ned til idylliske Vestfosselva eller gårdens svømmebasseng for en avkjøling.
 • Ridestøvler/ridesko m/leggchaps eller robuste sko m/1-2 cm hel som fjellstøvler/slagstøvler.
 • Sikkerhetsvest vil vi du skal bruke om du har.
 • Skrivesaker og evnt. kamera.
 • Solkrem.
 • Caps.
 • Myggspray/annen insektsspray.
 • Lommepenger til rideskolebutikken hvis du trenger noe der og mynter til kioskautomater.

Mobiler skal slås av og leveres inn før kveldsaktiviteter starter. De blir levert ut igjen til frokost neste morgen. Andre elektroniske spill, brett eller iPod skal slås av når ledere går godnattrunden og skal ikke tas i bruk før morgen etter. Hvis dette er vanskelig å overholde, samles de inn. Alle skal ha muligheten til å sove godt om natten her på gården!

Sengene står ferdig redd opp til deg med laken, dyne, pute og rent sengesett. Det ligger også håndklær og klut på sengen din til bruk under leiroppholdet. Dermed trenger du nå ikke å pakke med deg verken sengetøy, sovepose/dyne eller håndklær.

Alle tingene du har med bør merkes tydelig med navn!

Rideskolebutikken selger is, brus, fine hestetrykk og pennetegninger med og uten rammer, rideskoleeffekter som gode collegegensere, hettegensere og jakker, flotte t-skjorter og piquetrøyer med kort og lang arm, caps m.m., samt heste- og rideutstyr til rimelige priser. Det er også kioskautomater på gården, husk mynter!

Møtetider

Oppmøte til rideleirene uke 26, 27 og 32 er søndag mellom 18.00-19.00.
Oppmøte til rideleiren uke 28 er mandag 10. juli kl. 10:00.
Avslutning er påfølgende fredag med gymkhana eller en liten oppvisning ca kl 12.30 som det er hyggelig for familien å se på. Når hestene er satt på plass, har vi en avslutningssamling ca kl 14.00, og deretter er det klart for hjemreise.